Q&A

Skal svare på noen flere samlespørsmål, tenkte jeg. De er omformulerte.

1. Hvorfor gikk uføresøknaden din igjennom så lett, og når ble du ufør? 

Ja, det stemmer at jeg fikk innvilget ung ufør på «første forsøk», og mange er overrasket da de har familiemedlemmer/ folk som er sykere enn meg  – som ikke får søknaden igjennom. Dette var i 2014, og etter lang tid med forskjellig utprøvning – så ble søknaden sendt og innvilget. Jeg kan ikke si hvorfor den ble innvilget så fort, men de ville vel ha meg av pulten sitt der borte i Kirkenes. Jeg vet ærlig talt ikke. Reglene om at APP frafalt uansett etter fire år (som det var gått hos meg), gjorde vel at de måtte ta stilling til dette før desember var omme, så jeg fikk brevet i begynnelsen av desember. Da bodde jeg i Våler. Jeg hadde ekstremt mye dokumentasjon, 1000 sider med journalutskrift blant annet. Og de møtte vel ikke på en lege eller en psykolog som hadde noe annet å foreslå. Dermed ble det sånn. Men jeg kan som sagt ikke si hvorfor jeg er så «heldig» og ikke andre som virkelig trenger det. :/  Jeg mener jo at dette skal innvilges alle som per dags dato har en lidelse/sykdom som gjør at utsiktene for jobb strekker seg mot null de neste ti årene +

2. Er du gravid?

Har fått det spørsmålet et par ganger etter det realistiske bildet som aprilsnarr (den ble fjernet da fordi jeg ble syk og følte at det ikke passet seg), og etter statusen om det var mulig å være gravid selv meg negative tester og mensen. Soo.. nei, as far as I know – så er jeg ikke gravid. Om dette skulle være gravidsymptomer, så er det er 1 % mirakel. Jeg skal vel ta ny UL og CT i forhold til smertene og plagene, så da finner de det jo ut. Men legen sier nei, og alle prøver sier nei.

3. Hvor bor du egentlig? 

Mange spør enda overraskende om dette. Jeg bor på innlandet, to timer unna Oslo med tog. Det står på profilen min for alle som er venner med meg på Facebook. Så nei, jeg bor ikke i Kirkenes mer, og har ikke bodd der siden i fjor høst. 

4. Hva gjør du på østlandet?

Jeg er her fordi Marius skal gå skole innenfor IT.

5. Er du og Marius enda sammen?

Ikke på papiret. Vi er bestevenner. Vi lever ilag. Sover ilag. Spiser ilag. Men nei, vi er ikle sammen-sammen. Vi hjelper og støtter hverandre selv om det ble slutt. Om noen ser problemet i det må det være folk som tror at dette er «umulig.»

6. Hvor er Hugo?

Hugo er hos to jenter i Skien. Planen var at de skulle passe han i jula, fordi jeg er syk og Marius har ikke kapasitet til fulltid hundehold. Da han trivdes der så bestemte vi oss for å se det an, og per dags dato har han byttet eier vi er i en overgang mellom bytting av forsikringer etc. Dette er svært tungt.. føle at man ikke duger. Og siden oppdretteren som jeg var veldig glad i – døde brått, så føler jeg at han er det siste jeg har igjen av henne. Hugo er en fantastisk hund, men han krever mer enn jeg ser at jeg kan gi i framtiden etter at jeg ble dårlig igjen. Skal jeg ha hund igjen? Jeg lever og brenne for dyr, men det må nesten helsa bestemme. Har måtte avbrutt ridningen også. Dette er vondt, og sårt. I’ve tried my best.

7. Har dere enda Ara?

Ara (som jeg hentet til mamma da hun ikke klarte det selv) lever et utmerket liv hos mamma, og er en fantastisk familiehund. Mamma mistet begge hundene sine forrige sommer og Ara ble en bøyle i hverdagen. Hun ligger i senga mi hver gang jeg er hjemme.

8. Har du ny kjæreste?

Nei. I don’t.

9. Hvorfor slutta du å blogge?

Fordi slik informasjon som dette er som morfin i årene for folk. De koser seg. Viktig å vite alt om andre. Men velger å svare på dette fordi jeg er ovenfor ryktegjengen, og har ingenting å skjule. 

10. Hvem er det som har kreft?

Et nært familiemedlem. Og ellers har ingen noe med det det. Jeg har ikke planer om å dele det.

11. Hvorfor la du sånn på deg igjen?

Medisiner. Inaktivitet pga sykdom. Overspising i perioder. Shit happens.

12. Du har reist mye i år (2016), og vært hos mange forskjellige personer. Hvordan har du råd, og er du sammen med noen av dem?

Ikke sammen med noen. Ask me in person. Det er det vel egentlig ingen som har noe med? Det har sine grunner, som alt annet. Er ikke det fair?

Det var det. Spørsmål jeg har fått flest av, men ikke har ønsket å svare på. 
Legg igjen en kommentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.