Kjære kroppen

Jeg er utmatta. Sliten. Kan du ikke la meg sove mer enn to timer med hinsides mareritt og flashbacks? Legen anbefalte meg å ikke ha mobilen i senga. Har prøvd det før, faktisk. Men når man ligger der i to timer og ikke får sove så er det ikke så mye annet å gjøre når du er deprimert og har vondt. Blir liksom et slags dilemma, for det er jo ikke fristende å stå opp bare for og glo i veggen og prøve igjen. Jeg kan bli som bestefar. Han gikk inn på rommet sitt hver dag i ti-tiden på kvelden, og kom ut derifra klokka 4 på natta. Da var dagens hans i gang med kaffe og skirenn. Hadde ikke det store behovet for søvn liksom. Ikke som meg, som helst bør ha 9-10 timer for å fungere. Pappa er forresten blitt sånn, han og.

Ser andre gamle. De slumrer i stolen/sofaen av og på gjennom hele dagen. Så deilig. Skulle gjerne sovet 27/4. Våknet og tatt meg en fest eller noe et par ganger i året. En julemiddag med folkene. Men ellers ligget i kryptet mitt og spart energi til verdensherredømme…. herregud…. haha. Det er det de eldre gjør, ja!

Og våkner jeg og fungerer etter to timer søvn, da kan du banne på at noe er galt. Enten er jeg høyt oppe i stemningsleiet (hypoman), ellers er jeg tvunget opp til en avtale når jeg nettopp har sovna (når jeg skal på avtaler så synes kroppen det er veldig akutelt å la meg få sovne inn to timer før jeg må opp), og da kan du banne på at jeg sitter og halvsover klokka halv 3 på ettermiddagen med fire kopper kaffe innabords. Hvorfor kan du ikke bare sove, kroppen?!?!?!?!!!!

Og kan du være så snill og slutte å værke, kroppen. Brenner i lårene og stråler i hofta, flyttende smerter. Heldigvis er jeg glad at de ikke er like ille som mammas smerter, men man har jo forskjellig smerteterskel. Mamma kan klage hun, mye – men hun lever bare med det. Etter to timer med klaging; skal du ikke ta smertestillende? «Nei, det e nu bare sånn det e.» – mamma.

Smertestillende, noe for søvn, vann, ASMR på ørene. Prøve å sove videre nå. Men sånn er det jo. Det er folk som har det verre. Bare bit i det og hold kjeft? Uansett jævla lite endringer som kommer av syting. Det er som der er. Som gamligene hjemme sa. Lev med det eller la være da. Host. Bunkers. Host. Krypt. Koma. Host …

Legg igjen en kommentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.