Time flies + oppdatering

Sindre bare «du mååå jo skrive.» Og jeg bare…. hmm, men jeg har jo absolutt ingenting å si. Det er sommer, jeg har lagt inn alle pengene mine i reptilholdet vårt, og har dermed ikke råd til noe ferie i år. Marius har dessuten jobb hele sommeren, og før vi vet ordet av det begynner skolen igjen. Så ja, vi bare chiller hjemme. i fjor var jo jeg og Kai i Oslo nesten hele Pride-uka, og fy søren så mye penger vi brukte. Og skulle man ikke tro vi var blakke da… ja, vi kjørte jo til Finnmark etterpå. Hadde vi tatt alle de pengene og satt de på en konto kunne vi reist til Bali i stedet, liksom. Men det var en moro sommer da, hehe.

Sannsynligvis den dyreste sommeren i manns minne uten å faktisk ha vært ute av norden en gang. Skjønner ikke hvorfor jeg ikke tvang Kai til å kjøre til Stockholm, der har de jo Sephora. I stedet ble det alt for mye storhandling på Systembolaget, haha.

Throwback 2017:

Jeg gikk glipp av både Manson, Eminem og selve Pride-paraden i år da, pga sykdom, og sikkert en hel del annet også (veeelig kjipt!)

I år har jo hele juni og juli bare fløyet av sted, og selv om det er en god del igjen av sommeren, så er det greit å være hjemme også. Spesielt når vi har 5 reptiler å ta oss av, og prosjekter å holde på med her hjemme når det kommer til terrariebygging og oppsett.

Foreløbig ser det kaotisk ut i stua, da vi ikke har noe eget «reptilrom» (minste leiligheten vi har hatt, men siden vi trives så godt her og det er kort avstand til jobb og skole, så vil vi bo her til det ikke går lengre, ikke flytte eller bytte leilighet for den saks skyld..) Jeg elsker denne leiligheten, og det er nok bare vi som har vært så bortskjemt med mye plass tidligere.

Min fine lille «minidrage.»

Jeg kan jo fortelle litt mer om reptilene? Avbildet over har vi leopardgekkoen min. Dette er enda en baby, og hun ble klekket i april. Jeg hentet henne da hun var to mnd. Kai var så snill at han tilbydde seg å være reptilsjåfør igjen (han var med og hentet Skjeggagamen aka skjeggisen), og denne hentet vi i Oslo. Skjeggisen hentet vi jo i Sverige, og han har blitt enorm i forhold til da vi hentet han. Så dum som jeg var veide jeg han aldri da han ble hentet, men men, nå er han 190 igram. Denne lille her er bare knappe 20 gram, og hun skal i alle fall bli 40 gram før hun flytter i et «større hus» 🙂

Ignorer «killer blikket», han er ikke sur. Bare uttrykksfull. 😛 Men han er altså blitt ganske så stor. Blir han større? Ja, men ikke utrolig mye. De blir ikke på størrelse med en katt, som kanskje mange tror. Biter de? De kan, men de har ikke særlig med tenner. Han her kan du nok fint begynne å blø av, men det er ikke noe farlig. Han er ikke aggressiv, men han kan bomme på maten, derfor bruker vi pinsett til alle dyrene når vi forer de. Han her ser veldig godt, og bommer aldri på maten. Leopardgekkoen er mindre grasiøs, og prøver gjerne å spise pinsetten i stedet for selve insektet. 😛 Mange spør om de er ekle å holde, men de er langt i fra ekkel. 🙂

I alle fall, moving on. Marius ble også bitt av basillen, og han eier i dag 3 juvenlie (ungdommer) gekkoer, men ikke av samme art som min. De kalles for «Crested Gecko», eller Kranset Gekko på Norsk. To av de er søsken, om du kan kalle det det. Det betyr at de er klekket samtidig, og at eggene ble lagt samtidig. Alle reptilene våre er «solitary animals», det betyr at de bor alene. De liker ikke kompiser, og de trives best i eget selskap. De lever livet sitt alene, bortsett fra når de parer seg med en av samme art. Så ja, de krever en del plass.

Disse over er altså to av Marius sine cresteds, og de er utrolig behagelige å holde i, i forhold til f.eks. Skjeggagamen, som er ganske ru og har klør. Disse kan sammenlignes litt med en tørr frosk. De føles fuktige og kalde (alle er kaldblodige), og absolutt ikke slimete eller ekle. De har små hår under bena (som ligner litt på små labber), og kan klatre på de fleste overflater. Det er litt ASMR å holde disse, haha. Men vi håndterer ikke reptilene våre så ofte, de trives best i terrariet. Disse crestedene hopper og kan være på tvers av rommet før du rekker å tenke. De er mellom 8 og 15 gram, og skal bli i alle fall 40.

Her er terrariet til Leopardgekkoen 🙂 Hun trives med å ha det litt intimt, og liker det ikke åpent.

Prøvde meg på dette nattlyset (som altså ble solgt som noe som skulle imitere måneskinn) inne hos skjeggisen, men det ble alt for lyst, så må finne på noe annet. Altså, dette er jo et dagaktivt dyr, som sover på natten (i forhold til alle andre her, som er nattaktive), så han trenger overhodet ikke lys om natten, men noe skumring er kanskje en fordel så han kan forflytte seg uten å tryne. For det blir svart som i blindt mørke der om natten. Men det er ikke akkurat noe jeg tenker på. Når lyset slukkes så finner han seg en (u)behagelig plass å ligge, og der blir han til lyset slås på med timer klokken 8. Da er han litt som en stiv gammel olding, og går under pæra for å varme seg opp før han får dagens første måltid på formiddagen. Han sover så tungt på natten at om det kom en Honninggrevling inn der, så tror jeg ikke han hadde brydd seg. Lol. Men der ser dere altså hvor stort terrarie en Skjeggagam trenger.

Crestedene bor også på «barnerom», altså, små terrarier. Der er det ikke så mye å vise fram foreløbig, da det er begrenset med plass, og de gjemmer seg som regel i hengebusker med sugekopp på dagen.

Eeeeller opp ned på glasset 🙂

Også kan jeg jo avrunde med at alle spiser insekter, og vi har brukt sirisser og melormer til nå. Sirisser er en form for gresshoppe (samme familie), og hannene synger. Så ja, de bråker, og det er forstyrrende. Og de avler ikke, så man må hele tiden kjøpe nye. Ikke inneholder de særlig næring heller, så vi går nå over til Dubia kakerlakker. Det høres så mye verre ut enn det er, men fordyrene er i stengte kasser med god lufting og mat og vann, så de tas godt vare på de også. Og de stikker ikke av og går inn i vegger og tak og lager en koloni der, det er det alt for kaldt til. De avler altså i kassen, kakerlakkene. 🙂

Om du lurer på noe er det bare å spørre. Mange lurer sikkert på hvordan JEG av alle personer (som er så redd) klarer å ha huset fullt av insekter og kryp, men de går jo ikke fritt. Og jeg er ikke så veldig interessert i å holde de heller, så jeg får jo hetta om noen rømmer.. dvs, da vi fikk skjeggisen så fant en siriss ut at den skulle hoppe inn i hetta til Kai, og bli med ut av terrarie da han stakk ut hodet, og den fant jeg på hodeputa. Det ble hylekor… nå forer vi med pinsett som sagt, og ingen fordyr får gå løse i terrariene. Det ender bare med at de gjemmer seg uansett, for de kommer til i kriker og kroker der reptilene ikke får tak på de. 🙂

God helg, da!

Legg igjen en kommentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.