Dark

Månelyset skinner gjennom ruta. Hun sitter i stua. Lar lyset flomme over kroppen, som er delvis dekt av puter og jakker. Det er fullmåne. Om bare noen timer er månen 100 %. Smertene herjer i kroppen, og tårene har såvidt rukket å tørke før de renner ned på ny. Hun åpner vinduet. Lar den kalde kjølige høstluften sige inn i lungene. Månen viser vei. Den gir henne ro. Hun vet at langt der ute, eller eller annet sted – så er det håp.

Den kalde luften forteller henne at det er høst. Den tiden av året igjen. Hennes favorittid.. når det kjølige fryser verden til is, og ting blir stille og mørkt. Istiden. Hun vet ikke hvor mange timer hun har sittet i vinduet i første etasje på soverommet hun hadde, og sett ut på istiden. Det er natt. Verden står stille, og det gjør hun også.

Nå sitter hun her igjen. Andre etasje. Mørkt, kaldt, natt. Ser på månen, og tenker over alt som har vært og alt som skal komme. Alt det stillheten forteller, men som ingen hører. Hun hører lyden av avfukteren og sirissene. En rolig humming og knirkende insekter. Skulle ønske gatelysene kunne slukke. Vil ha det helt mørkt. Bare henne og månen. Stillheten. Natten. Hennes tid, og ingen kan forstyrre henne. Smertene river enda, men hun har et håp om at det vil ta slutt en dag. Da kan hun titte ned på verden fra månen. I fra lyset, og ned til mørket.

Tro hvordan det er der oppe. Stille. Mørkt. Alene. Svevende. Fredfullt. Ingen kan noen sinne forstyrre henne. Påvirke henne. Smertene vil være borte. Det er hun, månen og sine venner. I stillhet kan de danse rundt stjernene og bare late som om ingenting har hendt.

Snart. Snart ….

Legg igjen en kommentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.